Welpen

Leeftijd: 7-11 jaar

Geslacht: Jongens

Wanneer: Elke zaterdag van 14:30 tot 16:30

De welpen zijn jongens tussen de 7 en 11 jaar. Zij spelen in de rimboe volgens het verhaal van het Junglebook. Samen met de leiding doen de welpen wekelijks een supergaaf programma.

Als welp doe je naast spellen in het bos natuurlijk veel meer. Zo doen we bijvoorbeeld primitief koken, fietstochten, pionieren, speurtochten, hikes, bosspelen, hutten bouwen, excursies, en nog heel veel meer. Als het mooi weer is zijn wij lekker buiten, als het heel slecht weer is, zoeken wij beschutting in ons gezellige lokaal, om andere leuke dingen te doen!

Naast al deze programma's hebben we per jaar twee weekendkampen, waarbij je een nachtje blijft slapen. Tijdens zo'n weekendkamp doen we allerlei speciale programma's en meestal in thema. Dit jaar hebben wij een kamp gehad over autocoureurs, we mochten banden wisselen en er was zelfs een echte raceauto!

Vorig jaar zijn wij voor het eerst mee geweest op de RWW (regionaal welpen weekend), dat was super leuk! Met een heleboel andere welpen, gaan wij kamperen op het terrein van buitenzorg in Baarn. Ieder jaar is dit kamp in een ander thema en is de leiding verkleed. Dit jaar gaan wij ook weer!

Verder is er aan het einde van het scoutingjaar een zomerkamp (eerste week van de grote vakantie). Dan gaan we 6 dagen met z'n allen naar een andere scouting ergens in Nederland en doen we alles in thema, de leiding is niet meer de leiding zoals ze die normaal kennen maar een superheld, of piraat. De hele week is een groot verhaal dat super spannend en leuk afloopt. Wij doen dan allemaal speciale, leuke dingen die we normaal niet doen! Dit kamp is natuurlijk niet verplicht.

Scouting is voor iedereen. Als je het leuk vindt om in het bos te spelen, hutten te bouwen, marshmallows boven het vuur te maken of gewoon samen met de andere welpen een leuk spel te spelen, kom dan vooral een keertje langs en kijken of scouting ook iets voor jou is. Want met meer welpen is er meer plezier. Hopelijk tot snel!!

Groetjes,

Baloe, Jacala, Tabaqui en Bagheera

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven bij de welpen? Dat kan hier!

INSCHRIJFFORMULIER SCOUTING VASANTA

Bovenstaand bestand kan je gemakkelijk downloaden als Microsoft word bestand (.docx) en alle benodigde informatie invullen. Na het invullen mag het bestand opgeslagen worden als pdf. en gemaild worden naar [email protected].

welpen team

Twan
TwanWelpenleiding
Gijs
GijsWelpenleiding
Joke
JokeWelpenleiding
Wessel
WesselWelpenleiding