Explorers

Explo’s Jongens en meisjes tussen de 15 en 18 jaar. Wanneer? Elke zaterdag! “Laat die controller even los, kom spelen in het bos.” Ook voor de Explorers van scouting Vasanta is dit het motto. Iedere zaterdag ondernemen we leuke ludieke activiteiten en zijn we lekker actief bezig. Maar wees gerust: Natuurlijk is er ook genoeg tijd om gezellig met je vrienden op de bank te hangen ;-)! Bij de Explorers leer je verantwoordelijk te zijn en je eigen dingen te organiseren. Explorers moeten dan ook zelf de activiteiten bedenken die we op zaterdag gaan doen. Hierbij is niets te gek. (Bijna) alles wat je verzint is mogelijk, als je het maar zelf regelt! Iedere week is een ander groepje hiervoor verantwoordelijk, natuurlijk krijgen ze daarbij alle hulp van hun allerliefste en deskundige begeleiding! Een ‘gewone opkomst’ duurt van 14:30 tot 17:00, maar als de Explorers dat willen kan hiervan afgeweken worden. Zo hebben we opkomsten die de hele dag duren, of opkomsten die juist ’s avonds beginnen. Op het opkomsten rooster hiernaast zie je de planning voor de aankomende weken. De Explorers mogen na het programma ook ’s avonds blijven om gezellig met hun vrienden na te praten, samen te eten en een feestje te vieren. Natuurlijk gaan de Explorers ook op kamp. Ieder jaar zijn er twee weekendkampen en een zomerkamp. Met weekendkamp kamperen we van vrijdag tot zondag op een scoutingterrein ergens in Nederland, en met zomerkamp vertrekken we naar een scoutingterrein in het buitenland om daar een hele week te kamperen. Ook tijdens deze kampen zijn de Explorers zelf verantwoordelijk voor de invulling van de dagen. We gaan dus doen wat jullie willen! Kortom: de Explorers zijn fantastisch!

Ben jij ook enthousiast? En lijkt het jou leuk om hier aan mee te doen? Je mag altijd drie keer komen kijken of je ook lid wilt worden. Dus kom gewoon een keertje langs, gezellig!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven bij de explorers? Dat kan hier!

INSCHRIJFFORMULIER SCOUTING VASANTA

Bovenstaand bestand kan je gemakkelijk downloaden als Microsoft word bestand (.docx) en alle benodigde informatie invullen. Na het invullen mag het bestand opgeslagen worden als pdf. en gemaild worden naar [email protected].

explorer team

Ilse
IlseExplorerbegeleider
Rianne
RianneExplorerbegeleider
Bart
BartExplorerbegeleider
David
DavidExplorerbegeleider