Kabouters

Leeftijd: 7-11 jaar

Geslacht: Meisjes

Wanneer: Elke zaterdag van 14:30 tot 16:30

Wij zijn de kabouters van scoutinggroep Vasanta. Wij zijn de meisjes in de leeftijd van 7 tot 11 jaar en natuurlijk de allerleukste speltak van de allerleukste groep!

We beginnen elke zaterdag om half 3 met de opening. Twee kabouters hijsen hierbij de vlag. Daarna beginnen we meestal met een klein spelletje buiten. Elke opkomst doen we op de middag een grote activiteit. We proberen door het jaar nooit hetzelfde te doen.

Wat we doen hangt af van het weer. In de zomer proberen we zo veel mogelijk buiten spelletjes te doen. We hebben om ons heen het bos, de hei en de Sijsjesberg waar we naartoe kunnen. In de winter proberen we ook zoveel mogelijk buiten te doen. Dit combineren we dan vaak met leuke dingen binnen. Dit varieert van knutselen tot het spelen van een groot spel. Bovendien doen we ook weleens scouting gerelateerde dingen, zoals het maken van een kampvuur en daarboven een broodje klaarmaken. Om half 5 sluiten we de middag. We laten de vlag weer zakken en gaan blij en tevreden weer met onze ouders mee naar huis.

We hebben af en toe ook een speciale opkomst. Zo lopen we bijvoorbeeld elk jaar Jantje Beton met elkaar en hebben we ook het kabouter restaurant voor de ouders. We hebben ook één keer in het half jaar een weekendkamp. Hierbij verblijven de kabouters van vrijdagavond tot zaterdagmiddag op scouting.

Als hoogtepunt van het jaar hebben we natuurlijk het zomerkamp. Hierbij gaan we een week lang naar een scoutinggebouw ergens in Nederland om daar in een bepaald thema een gezellige tijd met elkaar te hebben ter afsluiting van het leuke jaar samen. (Zo hebben we Mario Kamp en de Olympische Spelen gehad als thema.) Het zomerkamp is altijd in de eerste week van de zomervakantie. Je bent niet verplicht om mee te gaan.

Iedereen is bij ons van harte welkom! Kom gerust een middagje langs om te kijken! (laat het ons weten via de mail)

Tot dan! Groetjes Karlijn, Emil, Pim & Maartje

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven bij de kabouters? Dat kan hier!

INSCHRIJFFORMULIER SCOUTING VASANTA

Bovenstaand bestand kan je gemakkelijk downloaden als Microsoft word bestand (.docx) en alle benodigde informatie invullen. Na het invullen mag het bestand opgeslagen worden als pdf. en gemaild worden naar [email protected].

kabouter team

Karlijn
KarlijnKabouterleiding
Pim
PimKabouterleiding
Emil
EmilKabouterleiding
Maartje
MaartjeKabouterleiding