Verkenners

Leeftijd: 11-15 jaar Geslacht: Jongens Wanneer: Elke zaterdag van 14:30 tot 17:00

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar? Dan ben jij een scout! Bij Scouting doe je van alles: je kunt activiteiten doen op het land, op het water en in de lucht. Je maakt samen met de andere scouts deel uit van een troep en binnen die troep zijn er kleine groepjes, die patrouilles genoemd worden. Bij de scouts leer je leiding te nemen en misschien word je wel assistent-patrouilleleider of zelfs patrouilleleider! Het werken in een patrouille bevorderd het werken in teamverband en is gewoonweg gezellig.

Enkele activiteiten zijn: pionieren, knopen, tochten lopen, kaartlezen, kompas schieten, primitief koken, voetballen, zwemmen, vlot bouwen en ze doen ook nog spelletjes tussendoor. Maar ook gaan ze op kamp, meestal twee keer per jaar op weekendkamp en met de zomervakantie gaan ze op zomerkamp. De weekendkampen zijn of op het Vasanta terrein of op een ander scoutingterrein in de buurt. Het zomerkamp is altijd op een ander scoutingterrein(soms zelfs in het buitenland!!) Tijdens deze kampen slapen ze in grotere zelf opgezette tenten, eten en koken ze in hun zelf gepionierde keukens met zo min mogelijk hulp van de aanwezige leiding. Zomerkamp is de week van de survival activiteiten zoals kanoën, mountainbiken, zwemmen, hiken, klimmen en nog veel meer. Bij de Verkenners moet je veel zelf doen en regelen. Dat is anders dan bij de "jongste speltakken van scouting", zoals bijvoorbeeld de Welpen. Zo zijn de brieven die je krijgt gericht aan jou en je ouders. Het is dus ook de bedoeling dat je deze brief nadat je hem zelf hebt gelezen aan je ouder(s) en/of verzorgers geeft. Bij de Verkenners doen we heel veel speciale dingen. Eigenlijk is alles speciaal! Een paar jaarlijks terugkerende speciale opkomsten zijn:

RSW/LSW

Elk jaar doen we mee aan een wedstrijd met alle 30 andere groepen verkenners/gidsen uit het Gooi. Een heel weekend lang wordt je dan beoordeeld op koken, tent opzetten, hike lopen, je thema en nog duizend andere zaken. Vorig jaar hebben de verkenners de thema prijs gewonnen voor hun perfecte ( en om met de woorden van de jury te spreken) lastige langzame vertolking van passagiers van de gipsvlucht tijdens het algemene après-ski thema.

Waanzinnige winterwandeling (WWW)

Samen met de gidsen gaan we een avond/nacht lopen door het donker. Heel koud, maar ook heel gezellig en leerzaam

Sinterklaas

Zo rond 5 december geven wij elkaar cadeaus en blijven we gezellig eten.

Groepsactiviteiten

Met alle andere jeugdleden van de Vasanta gaan we dan bijvoorbeeld een weekend kamperen (groepsweekend), een groot spel doen (jaarsluiting) of iets anders met elkaar doen.

Verlate opkomsten

Soms is het gewoon gezellig om met elkaar te blijven eten, of een klein feestje te bouwen. Meestal maken wij er dan wat gezelligs van! Lijkt het jou ook leuk om hier aan mee te doen? Je mag altijd 3 keer komen kijken of je ook lid wil worden. Dus wil jij ook van deze leuke activiteiten doen, kom dan vooral een keertje langs!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Inschrijven bij de verkenners? Dat kan hier!

INSCHRIJFFORMULIER SCOUTING VASANTA

Bovenstaand bestand kan je gemakkelijk downloaden als Microsoft word bestand (.docx) en alle benodigde informatie invullen. Na het invullen mag het bestand opgeslagen worden als pdf. en gemaild worden naar [email protected].

verkenner team

Elisa
ElisaVerkennerleiding
Daan
DaanVerkennerleiding
Bram
BramVerkennerleiding
Ward
WardVerkennerleiding