Algemeen

Scouting Vasanta is een gemengde groep jongens en meisjes in de leeftijden van 5 tot en met over de 88 jaar. De groep heeft acht verschillende leeftijdsgroepen zowel gemengd als gescheiden.

De naam Vasanta heeft meerdere betekenissen; lente in het Hindoestaans bijvoorbeeld. Voor ons betekend het echter: Opbloei der jeugd.

In zijn totaliteit heeft de Scouting Vasanta 146 leden verspreid over alle speltakken. Scouting Vasanta streeft er naar in de groep een open karakter te vormen. De groep vind het belangrijker dat de leden zich op een persoonlijk vlak ontwikkelen dan op een hiërarchisch vlak. Normen en waarden staan hoog in het vaandel en iedereen is welkom ongeacht zijn of haar uiterlijk, afkomst, religie of geaardheid. Op 30 september 1933 werd de scouting Vasanta opgericht en heeft in 2008 ook haar 75 jarige jubileum gevierd met een grote reünie voor alle leden en oud-leden om af te sluiten met een gezamenlijk kamp met alle leeftijden.

Lid worden en contributie

Bij Scouting Vasanta heb je altijd de mogelijkheid om eerst twee keer te komen kijken of Scouting wat voor jou is. nadat je twee keer bent geweest en je wilt graag lid worden komt de inschrijving aan de orde, deze gaat als volgt: Online is een inschrijfformulier beschikbaar waar je alle benodigde informatie invuld. Deze wordt vervolgens doorgestuurd naar onze ledenadministratie. 

Nadat de ledenadministratie de inschrijving heeft behandeld wordt deze tijdens de opkomst aan u of uw kind de machtiging voor contributie overhandigd. Deze dient u de volgende opkomst in te leveren bij de desbetreffende leiding. Zij zullen dan zorgen voor de verdere afhandeling. 

Contributie wordt geïnd op in januari en september. De kosten van een lidmaatschap bij Scouting Vasanta bedragen €50 per half jaar.